Официално: Лерой Сане вече е играч на Байерн (Мюнхен)


Официално: Лерой Сане вече е играч на Байерн (Мюнхен)
Снимка: Getty Images/Guliver

2448 0

Крилото на Манчестър Сити Лерой Сане премина официално в Байерн Мюнхен. „24-годишният футболист парафира петгодишен контракт до 30 юни, 2025 и ще започне подготовка за предстоящия сезон в Мюнхен следващата седмица“, се казва в клубно изявление на баварците.

Двата клуба не съобщават сумата по споразумението, но според медиите тя е 54.8 млн. паунда. Германският национал мина втората част от медицинските прегледи в четвъртък сутрин, преди да се върне в тренировъчната база на Байерн, за да финализира трансфера си.

"Байерн е велик клуб с големи цели, които напълно се припокриват с моите. Очаквам с нетърпение това ново предизвикателство и изгарям от желание да започна тренировки с отбора. Познавам Ханзи Флик от националния отбор до 21 години, където имахме много добри взаимоотношения. Искам да спечеля колкото се може повече трофеи с Байерн. Шампионската лига е основният приоритет", заяви Сане пред сайта на баварците.

Баварският гранд се извини по-рано на „гражданите“ за серията от снимки, показващи Сане като техен играч, без той официално да е подписал, но това вече е факт – 24-годишният германец парафира контракт за пет години до 2025. Шампионът на Бундеслигата ще плати първоначално 44.7 млн. паунда плюс бонуси при добро представяне.

Сити ще вземе 10% от всяка печалба, направена от германския клуб при евентуална продажба на Сане в бъдеще. Очаква се той да получава два пъти по-висока заплата в Байерн, отколкото му предлагано, за да остане в Манчестър – по около 20 млн. паунда годишно. Сане, който се присъедини към Сити от Шалке през 2016, пропусна почти целия сезон във Висшата лига, след като скъса кръстни връзки в двубоя за Къмюнити Шийлд с Ливърпул през август 2019.

Крилото се завърна в игра миналия месец при разгромната победа над Бърнли с 5:0, която може да се окаже и последната от 135-те му мача с екипа на клуба. Той има 39 гола за „небесносините“ и две титли на Висшата лига, две Купи на Лигата и един трофей от ФА Къп. А с кой друг играч се подсили Байерн - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички