Официално: Иранския Меси Сердар Азмун подписа с Байер Леверкузен


Официално: Иранския Меси Сердар Азмун подписа с Байер Леверкузен
Снимка: Getty Images

2263 0

Байер Леверкузен обяви привличането на нападателя на Зенит Сердар Азмун. Трансферът ще влезе в сила от началото на сезон 2022/23. Иранския Меси ще подпише с "аспирините" като свободен агент, тъй като договорът му с руския клуб изтича в края на кампанията. 27-годишният футболист подписа договор с Байер до юни 2027 г.

"Много се радваме за този трансфер. Сердар Азмун вече много години е един от най-големите голмайстори в руското първенство. Той спечели три поредни титли със Зенит, редовно играе в Шампионска лига и демонстрира своята класа на най-високо ниво", каза спортният директор Симон Ролфес.

"С него нашето нападение ще спечели допълнителни качества. Сердар ще направи нашата атака още по-непредсказуема и мощна", добавя Ролфес.

"Трансферът в Байер е крачка към едно от най-добрите първенства в Европа. Байер има отличен състав, отдавна следя клуба и съм във възторг от играта на този тим. Възможността да играя в Бундеслигата е невероятно вълнение за мен. Убеден съм, че с футболните си качества ще усиля отбора", каза самият Азмун.

През това време Барселона може да вземе звездата на Байер Леверкузен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички