Общо 16 контузии след подновяването на футбола в Германия, кой колко смени прави?


Общо 16 контузии след подновяването на футбола в Германия, кой колко смени прави?
Снимка: Getty Images/Guliver

1717 0

След подновяването на футбола в Германия цели 16 футболисти получиха контузии. 14 от тях са от първото ниво на футбола в страната - Бундеслигата, а 2-ма са от Втора Бундеслига. Най-потърпевши са Борусия Дортмунд и Хофенхайм, които имат по 2-ма контузени. Ето и всички:

От Бундеслигата - Рейна и Азар (Борусия Дортмунд), Руди и Бебу (Хофенхайм), Шелбред (Херта), Джазула (Падерборн), Тюрам (Борусия Мьонхенгладбах), Тодибо (Шалке 04), Хан (Аугсбург), Бендер (Байер Леверкузен), Шмиц (Кьолн), Ръс (Айнтрахт Франкфурт). От Втора Бундеслига - Вагноман (Хамбургер) и Едмундсон (Арминия Билефелд).

Междувременно, по време на "предсезонната подготовка" преди подновяването на сезона имаше 29 травми, като цели 18 от тях бяха мускулни - това прави 62%. Смята се, че по-бързите играчи са по-склонни към това да се контузят. 

С цел предпазване от контузии са позволени 5 смени в един двубой за един отбор. Ето по колко смени направи всеки тим от Бундеслигата в откриващите мачове:

По пет: Шалке 04, Херта, Падерборн, Айнтрахт Франкфурт, Борусия Мьонхенгладбах, Кьолн, Майнц, Унион Берлин, Байер Леверкузен и Вердер Бремен

По четири: Борусия Дортмунд, Дюселдорф, Фрайбург, Хофенхайм, Аугсбург

По три: Лайпциг, Волфсбург, Байерн Мюнхен

След този кръг звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд записа постижение, което дори Меси и Роналдо не са успяли да сътворят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички