Бундеслигата счупи рекорда си за трансфери през зимата


Бундеслигата счупи рекорда си за трансфери през зимата
Снимка: Getty Images/Gulliver

2438 0

Клубовете от Бундеслигата успяха счупят рекорда си за трансфери по време на зимния трансферен прозорец. Немските отбори са похарчили сумата от 190 млн. евро, което е с 80 млн. евро повече от сезон 2017/18, от когато им е предходният рекорд.

В същото време приходите на 18-те клуба от елита на Германия са сравнителни по-малко - 80 млн. евро, като в тях не се включват сумите от сделките под наем. Лидерът по харчове е отборът на Херта Берлин с 80 млн. евро. Отборът привлече Пьонтек от Милан за 23 милиона евро, Сантяго Аскасибар от Щутгарт за 12 милиона евро, Люка Тузар от Олимпик Лион за 24 милиона евро и Матеус Куня от РБ Лайпциг за 18 милиона евро.

След Херта се нарежда Байер Леверкузен с 35 милиона евро, РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд с по 20 милиона евро. Шампионът Байерн Мюнхен не беше много активен на пазара за нови играчи и взе единствено Алваро Одриосола под наем от Реал Мадрид.

А всички интересни сделки от последния ден на трансферния прозорец - може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички