Нова сензация за Купата на Германия: След Байерн Мюнхен - "слабак" разби и кошмара на Левски (ВИДЕО)


Нова сензация за Купата на Германия: След Байерн Мюнхен - "слабак" разби и кошмара на Левски (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1229 0

Нова голяма сензация за Купата на Германия, и то отново от Заарбрюкен. След като отборът, който се намира в третото ниво на футбола в страната, отстрани Байерн Мюнхен в миналия кръг, сега се справи и с Айнтрахт Франкфурт. "Орлите" загубиха с 0:2.

Така Айнтрахт, който е причината Левски да не играе в групите на Лигата на конференциите, напусна надпреварата още на 1/8-финалната фаза. За тима остава утехата, че ще излезе от групите в Европа.

Заарбрюкен поднесе изненадата у дома на "Лудвигспарк". Кай Брюнкер вкара за тях още в 20-ата минута, но голът бе отменен заради нарушение. Все пак през второто полувреме нямаше какво да спре домакините от лидерството в резултата.

В 64-тата минута Брюкнер откри резултата, а в 79-ата Заарбрюкен удвои аванса си, след като Айнтрахт Франкфурт се хвърли в атака и остави празни пространства. Лука Кербер бе точен за 2:0.

Задачата за Айнтрахт стана невъзможна в 83-тата минута, когато Ноел Футкеу получи директен червен картон. До края третодивизионният отбор можеше дори да спечели срещата.

По същото време се изигра и двубоят между Байер Леверкузен и Падерборн, в който "аспирините" спечелиха с 3:1. Така "аспирините" са непобедени в първите си 21 официални мача през сезона. Само два пъти в германския футбол до този момент отбор е старитрал толкова силно без да бъде побеждаван. Единният е Леверкузен, но от втора дивизия (сезон 1978/79 - 23 мача), а вторият - Хамбургер (сезон 1982/83 - 24 мача).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички