Байерн Мюнхен потвърди интереса си към Ерлинг Холанд


Байерн Мюнхен потвърди интереса си към Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images

1661 0

Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич потвърди интереса на клуба към нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд.

Страхотното представяне на норвежеца след присъединяването му към „жълто-черните“ през 2020 го превърна в един от най-желаните футболисти в света. Той е спряган за трансфер в грандовете Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и други, но изглежда, че ще остане в Дортмунд това лято.

Въпреки това, Салихамиджич разкри пред германския телевизионен канал Sport1, че баварците следят изкъсо ситуацията с Холанд. „Той е топ играч и страхотно момче. Имаме интерес, но той е футболист на Борусия Дортмунд. 60 гола в 60 мача. Трябва да погледнем, в противен случай бихме били пълни аматьори“.

Ако Байерн привлече Холанд това няма да е първият път, в който германският шампион купува нападател от Дортмунд, след като привлече Роберт Левандовски от „жълто-черните“ през 2014. Въпреки това, тогава полякът пристигна със свободен трансфер, докато Холанд вероятно ще струва повече от 100 млн. паунда този трансферен прозорец. Договорът му с Дортмунд е до 2024 година, но има откупна клауза от 75 млн. паунда, която влиза в сила през лятото на 2022.

Появиха се информации, че „жълто-черните“ няма да продадат норвежеца това лято, след като вече се разделиха с Джейдън Санчо, който пое към Манчестър Юнайтед. А кой ще замести Джейдън Санчо в Борусия Дортмунд - вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички