Нов формат на Бундеслигата слага край на доминацията на Байерн Мюнхен?


Нов формат на Бундеслигата слага край на доминацията на Байерн Мюнхен?
Снимка: Getty Images

1295 0

От 2013 години насам Байерн Мюнхен неизменно печели титлата в германската Бундеслига и скоро не се вижда кой отбор ще сложи край на доминацията на баварците в първенството.

Едно предложение на бившия ръководител на Байер Леверкузен обаче, може да окаже негативно влияние върху Байерн. Волфганг Холсхaузер смята, че трябва да бъде въведена система с плейофи:

"Четирите първи отбора да играят полуфинален плейоф след края на редовния сезон: първият срещу четвъртия и вторият срещу третия. Победителите да игаят финал, а губещите мач за трето място. Този формат ще бъде страхотен за феновете. В момента всичко се решава през октомври", аргументира се той пред "Spox".

"Феновете на футбола са малко консервативни и не са много отворени за нови неща. Някога Байерн може да има тежка година с много контузии и отбор като Дортмунд да се възползва и да стане шампион, но това няма как да бъде дълготрайно. Трябва да има повече интрига и емоция и това е единственият начин да се случи", допълни още Волфганг Холсхаузер.

В желанието си да направи футбола по-атрактивен за младите зрители, самата ФИФА готви радикална промяна - ето каква е тя!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички