Нокаут! Байерн беше прегазен и изпита второто най-голямо унижение в историята си


Нокаут! Байерн беше прегазен и изпита второто най-голямо унижение в историята си
Снимка: Guliver/GettyImages

3829 0

От 1976 година насам и поражението със 7:1 от Шалке 04 Байерн Мюнхен не е бил толкова унижаван, колкото в съботния следобед във Франфурт. Айнтрахт, който играе на приливи и отливи през настоящата кампания, подпечата скорошното уволнение на Нико Ковач, след като баварците бяха прегазени с 5:1 от "орлите" в мач от 10-ия кръг на Първа Бундеслига.

С голяма "заслуга" за поражението се оказа Жером Боатенг, който през последните две години е основно резерва в тима. Бившият германски национал препъна Костич пред наказателното поле, точно когато крилото го финтира и оставаше сам срещу вратаря Нойер. Съдията не се поколеба и го изгони с директен червен картон, а VAR само потвърди правотата на главния рефер.

Този момент се случи в 9' и само 15 минути по-късно домакините вече водеха в резултата. "Орлите" организираха мълниеносна контраатака и Да Коста беше изведен по дясното крило. Той центрира за Сау, който стреля без да овладява, но ударът му срещна защитник на Байерн. За зла беда на гостите обаче топката се озова в Костич, който от близка дистанция не сбърка - 1:0.

В 33' отбраната на гостите отново беше направен за смях, след като Пасиенсия изведе Костич в наказателното поле отляво, той центрира към далечната греда, където Сау засече от воле и удвои. В 37' все пак се появи лъч надежда за Байерн, като Левандовски получи топката пред наказателното поле и с прекрасно завъртане се измъкна от опеката на двама защитници, нахлу в наказателното поле и, падайки успя да промуши топката покрай вратаря - 2:1.

4 минути след почивката обаче надеждите за шампионите угаснаха. Да Коста отново получи удобна топка по дясното крило, центрира ниско към далечната греда, където Хумелс не успя да блокира Ейбрахам и той се разписа - 3:1. В 61' ситуацията за Байерн стана още по-тежка, след като при корнер Костич центрира отдясно към близката греда и Хинтерегер изпревари всички и с глава вкара в далечния ъгъл - 4:1 за Айнтрахт!

Домакините можеха да нанесат още по-тежко поражение на своя опонент, но до края на мача направиха доста пропуски. Въпреки това "орлите" имаха желание да вкарат 5-и гол и такъв в крайна сметка падна. Резервата Андре Силва намери отлично Пасиенсия, който ознаменува добрата си игра с гол и направи резултата 5:1.

Също така с 5-те гола във вратата на Нойер Байерн вече е опуснал цели 16 гола в своята врата за 10 кръга. Това за последно се е случило на тима преди 10 години, когато треньор на тима беше Юрген Клинсман. В последствие легендарният германец беше уволнен.

Байерн се свлече на 4-а позиция и е на 4 точки от лидера Борусия (Мьонхенгладбах). Айнтрахт пък се  изкачи до 5-а позиция с актив от 17 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички