Глупави грешки в защитата едва не костваха нови точки на Байерн


Глупави грешки в защитата едва не костваха нови точки на Байерн
Снимка: Getty Images/Gulliver

1209 0

За пореден път през този сезон Байерн Мюнхен трябваше да трепери в края в Бундеслигата. Все пак баварците стигнаха до минимален успех над Унион (Берлин) с 2:1, след като преди седмица завършиха 2:2 срещу Аугсбург с изравнителен гол в самия край на срещата.

Битката на "Алианц Арена" стартира по мечтан начин за домакините, които още в 13' успяха да поведат с попадение на Бенжемен Павар. Кимих центрира в наказателното поле, където вратарят боксира, но от дъгата на пеналтерията защитникът стреля от воле и реализира за 1:0.

Последваха редица пропуски на футболистите на Ковач, но все пак в 53' Левандовски успя да се разпише. Полякът се опита да подаде на съотборник, но топката рикошира в двама защитници на гостите и отново се озова в голмайстора, който се оказа и сам срещу вратаря - техничен удар и 2:0.

Само 5 минути по-късно беше отсъдена дузпа в полза на Унион за игра с ръка на защитник, но Нойер спаси удара на Андерсон. Последваха 3 поредни пропуска на Гнабри, които можеха да струват скъпо на Байерн след като в 85' беше отсъдена нова дузпа за нарушение на Павар. Полтер беше точен, но нов гол така и не падна - 2:1 за баварците.

Загубата на Лайпциг от Фрайбург и равенството на Шалке и Борусия Дортмунд доведоха до това Байерн да се върне на върха с 18 точки - 1 повече от Фрайбург. Първите 10 отбора в Бундеслигата пък са събрани в едва 4 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички