Ненужният Матс Хумелс: Не съм засегнат от решението на Льов


Ненужният Матс Хумелс: Не съм засегнат от решението на Льов
Снимка: Getty Images/Guliver

949 0

Защитникът на Байерн Мюнхен Матс Хумелс заяви, че не е обиден от решението на селекционера на Германия Йоахим Льов да го отстрани от националния отбор заедно с неговите съотборници Томас Мюлер и Жером Боатенг. "Дори аз самият правя неща, които не се харесват на други хора, затова не съм засегнат относно чужди решения, които имат ефект върху мен“, сподели Хумелс в интервю за списание Шпорт Билд.

Решението на Льов да прекрати преждевременно кариерата на триото от Байерн в представителния тим предизвика вълна от възмущения в германския футбол в последните три седмици. Селекционерът на Бундестима получи множество критики относно начина, по който е информирал тримата играчи, като Мюлер дори спомена, че Льов не е проявил уважение.

"Беше невъзможно за Льов да намери идеалния начин, по който да ни уведоми за решението си. Вероятно за него е било трудно да ни информира по начин, по който всички да обсъдим решението и да почувстваме, че нещата са направени правилно“, добави той.

30-годишният футболист призна, че му е било трудно да приеме решението на германския селекционер, но е щастлив от кариерата си в националния тим. "Почувствах малко или много, че не бях третиран правилно. Томас, Жером и аз почувствахме, че може да бъдем по-оценени. Но осемте години с екипа на Германия бяха прекасни“, каза още Хумелс.

Той обаче призна, че съжалява за едно нещо през тези осем години. На миналогодишния Мондиал в Русия, когато Германия се провали с гръм и трясък и отпадна още в груповата фаза на Световното първенство, тимът загуби в последния си мач от Южна Корея, а Хумелс пропусна златна възможност да се разпише в края на мача. Ако ударът му с глава бе навестил мрежата на азиатците, германците щяха да избегнат шокиращото отпадане преди елиминациите.

"Обсъждах тази ситуация с приятелите ми на няколко пъти. Ударът с глава срещу Южна Корея беше толкова важен момент в мача – не само на самото Световно първенство, но и на това, което се случва сега. Ако бях отбелязал гол, щяхме да продължим напред и много неща сега щяха да са различни“.

Докато все още Хумелс не е отхвърлил възможността да се завърне в националния отбор, той е фокусиран върху Байерн Мюнхен и защитата на титлата в Бундеслигата, която продължава с гостуване на Фрайбург в събота. "Този Матс Хумелс, който игра за Германия, остава на заден план за момента“, завърши той. А защо изкараха Хосеп Гуардиола виновник за кризата в Бундестима - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички