Гуардиола се оказа виновникът за безпрецедентната криза в Германия


Гуардиола се оказа виновникът за безпрецедентната криза в Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

2364 0

Бившият германски национал и треньор Ханс-Петер Бригел изрази мнение, че испанският треньор Хосеп Гуардиола е виновен за кризата в Бундестима. Вината на Гуардиола е в тактиката му. Както е известно, настоящият мениджър на Манчестър Сити води най-големия германски клуб - Байерн Мюнхен, в периода 2013-2016 година.

"Това е по вина на Гуардиола, след идването му в Байерн нещо се промени. Той ни вкара в заблудата, че за победа трябва да владееш топката в 75% от времето. Но това не е истина. Ние забравихме за един много прост принцип: Във футбола резултатът е много по-важен от контрола над играта. За победа не е достатъчно да владееш топката. Франция го доказа като спечели Световното първенство", заяви Бригел, цитиран от "Marca".

0:3 В АМСТЕРДАМ И ЗАВАЛЯХА АНТИРЕКОРДИ ЗА ГЕРМАНИЯ

"Можете да победите, дори ако се върнете към по-традиционен стил на игра. Качеството на футбола не е толкова важно, колкото правилният баланс", добави германецът.

Германският национален отбор отпадна от Мондиал 2018 още в груповата фаза, загуби шест мача през 2018 година и наскоро изпадна в Лига В в турнира Лига на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички