На крачка от Шампионска лига: Разводът му и още 2 причини са отказали Красимир Балъков от футбола


На крачка от Шампионска лига: Разводът му и още 2 причини са отказали Красимир Балъков от футбола
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

3263 0

Един от легендарните български футболисти Красимир Балъков говори за причините, поради които 20 години се отказа от футбола. Бенифисът му на 29 май 2003 година, като спря да играе на 37 години. Дни преди това неговият Щутгарт стига до второто място в Бундеслигата и се класира директно за Шампионска лига. За негово съжаление обаче той не играе в турнира, както и на Европейското в Португалия.

На крачка от Шампионска лига

"Тогава си мислих именно за тези 2 неща - че няма да играя в Шампионска лига и няма да участвам на европейско първенство в Португалия. За жалост, така се получи. Всичко около моето отказване бе организирано предварително. Нямаше как да променя нещата, а определено ми се искаше.

От друга страна, бях доволен, че краят на кариерата ми бе успешен. Завършихме чудесен сезон с хубава победа, която класира “Щутгарт” за първи път в групите на Шампионската лига. Вкарах от дузпа след 3 пропуснати. Преди това бях направил серия от 18 вкарани. После в 3 опита не успях и в последния си мач имах възможност срещу “Волфсбург” с отбелязаната дузпа да приключа кариерата си с гол. През този сезон имахме доста дузпи. Няколко човека направихме пропуски и накрая пак дойде моят ред", заяви Балъков пред "24 часа".

Причините да се откаже

Относно това, че бившият президент на Щутгарт Герхард Майер-Форфелдер  е успял да задържи българската легенда при интерес и оферти от грандове като Байерн, Интер и Барселона с договор, подновяващ се автоматично, ако преминете успешно медицински прегледи, Балъков сподели:  "На първо място, уважението ми към този човек, Бог да го прости. Герхард Майер-Форфелдер за мен беше уникална личност. Та уважението към него ме накара да се размисля. Второ - прецених, че е дошъл моментът да тръгна по друг път.

И третото, което всъщност най-натежа, беше разводът с бившата ми съпруга. Оказа много силно влияние. Иначе, ако не беше ситуацията с него, можеше да играя още 1-2 г. Натрупаха ми се много неща и взех решение да премина от другата страна – да стана треньор. Имах чудесната възможност да го направя, тъй като Магат обяви, че няма проблем да вляза в щаба му. По този начин освободих и клуба от задължението да плаща на един 38-39-годишен футболист". В момента Балъков е треньор на Септември, който има трудната задача да се спаси и да остане в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички