Матс Хумелс: Липсваше ми атмосферата на "Сигнал Идуна Парк"


Матс Хумелс: Липсваше ми атмосферата на "Сигнал Идуна Парк"
Снимка: Getty Images/Gulliver

2655 0

Решението на бранителя Матс Хумелс да се завърне в Борусия Дортмунд през миналото лято бе изненадващо. Защитникът изкара три години в тима на Байерн Мюнхен, където премина именно от Борусия Дортмунд през лятото на 2016-та година.

Хумелс даде интервю за ‘11Freunde’, в което разкри защо е избрал да се върне при „жълто-черните“, като едно от нещата, които са му липсвали най-много, е била атмосферата на „Сигнал Идуна парк“. „Липсваха ми тези моменти на стадиона. Имаше някои мачове през настоящия сезон, на които успях да се насладя – тези срещу Барселона, срещу Интер и срещу Борусия Мьонхенгладбах в Бундеслигата. Върнах се заради тези моменти, защото когато се прибера вкъщи след мач и все още съм в еуфория. В Байерн когато печелихме по-често, имаше по-малко еуфория. Дори и тук, в Дортмунд, ако спечелим титлата 7 пъти поред, празненствата няма да са толкова шумни, колкото при първата титла“, сподели Матс Хумелс.

Разбира се, част от решението на немския бранител да се завърне в Дортмунд се дължеше на факта, че през изминалата кампания Нико Ковач предпочиташе Жером Боатенг и Никлас Зюле като двойка централни бранители. А ето защо съотборник на Хумелс в Дортмунд е подписал с клуба против волята на агента си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички