Марко Ройс вече не мисли за спасяване, а Шампионска лига


Марко Ройс вече не мисли за спасяване, а Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1472 0

Звездата на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс изрази искрената си радост от факта, че "жълто-черните" вече не се намират в зоната на изпадащите.

Както е известно, над 3 месеца бившите шампиони бяха сред последните в класирането, като дори удариха дъното преди Нова година. 2015 също не започна добре за тима, но в последните си 4 мача Борусия записа 4 победи и вече е в средата на таблицата.

Вчера пък тимът от Дортмунд изигра най-добрия си двубой до момента, като победи с 3:0 големия съперник Шалке, а "кралскосините" се разминаха с тотален разгром.

"Преди месец ние говорехме как се намираме в битката за оцеляване. Според мен е добре, че вече се махнахме оттам. Сега мислим стъпка по стъпка. Спечелихме четири мача поред, което беше много важно. В момента нещата вървят добре, но ни предстоят някои тежки мачове. Ако тимовете пред нас изпуснат точки, ние ще се опитаме да ги догоним. Така или иначе пътят, който ни предстои, е дълъг", коментира звездата на тима ситуацията след 12-те поредни точки в Бундеслигата.

Ройс също така обясни и начина, по който заедно с Пиер-Емерик Обамеянг изразиха радостта си от първия гол срещу Шалке в 78-ата минута. Тогава дуото се маскира като Батман и Робин.

"Винаги се опитваме да се забавляваме. Нямахме много подобни изживявания през първия полусезон, а такива моменти винаги са за добро. Това беше просто малка шега. Двамата с Пиер обядвахме заедно преди няколко дни, когато ни хрумна идеята", сподели с усмивка Ройс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички