Батман и Робин поведоха Борусия към печален за Шалке разгром


Батман и Робин поведоха Борусия към печален за Шалке разгром

1654 0

Борусия (Дормтунд) продължи впечатляващата си серия в последния месец, след като днес на своя "Сигнал Идуна Парк" разби големия си съперник Шалке и стигна до категоричен успей с 3:0 в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата.

Пред 80 хиляди души домакините попиляха своя съперник, отправиха над 30 удара и можеха да бият с повече от 5 гола разлика, но трябваше да изчакат до 78', за да открият резултата.

Тогава Обамеянг вкара след грешка на защитата, а минута по-късно Мъхитарян удвои. В 86' Марко Ройс подпечата победата с 3:0, а "кралскосините" изиграха изключително слаб двубой.

Те не отправиха нито един точен удар и имаха само 3 удара по посока вратата на Вайденфелер. Възпитаниците на Роберто Ди Матео вече 3 мача нямат победа и са с 35 точки на 5-о място, с 1 зад 4-ия Леверкузен.

Дормтунд пък се отдалечи на 5 точки от зоната на изпадащите, и вече почва преследването си към място в Шампионска лига. Клоп ик омпания имат 28 точки - на 8 от място в топ 4.

"Жълто-черните" започнаха във високо темпо и още в 4' Обамеянг можеше да открие резултата. Той се освободи в наказателното поле и стреля силно, но Тимов Веленройтер направи чудесно спасяване.

Шалке се опита да се затвори и да търси контраатака, но възпитаниците на Юрген Клоп продължиха да използват преса в начални минути, а гостите така и не стигаха до добро положение.

В 17' Ройс и Кагава комбинираха чудесно, но японският национал стреля на сантиметри встрани от вратата. Минута по-късно Мъхитарян стреля от границата на наказателното поле, но Веленройтер отново спаси.

До края на полувремето пропуските пред вратата на Шалке продължиха да се трупат, а гол така и не падна - 0:0.

Домакините от Дортмунд притисната още повече своя съперник през втората част, но шутовете на играчите на Клоп не намираха целта.

В 57' все пак атака на Борусия завърши с голов удар на Марко Ройс, но отново Веленройтер беше неотразим и спаси - 0:0 и половин час до края на полувремето.

Шалке изпадна в тотална глуха защита, което се оказа много грешно решение, а Ди Матео беше наказан за прекаления си дефанзивен подход в срещата с гол в 78'.

Отлична атака на Борусия премина през центъра, като Гьондоган пробва пас, който рикошира в защитник на Шалке. Топката се отправи към наказателното поле, където Обамеянг успя да нанесе категоричен удар и да открие резултата. Начинът, по който се израдва, беше още по-впечатляващ, след като извади наметало и маска, наподобявайки Батман.

Само минута по-късно резултатът беше удвоен, след като онтово Гьондоган пусна за Мъхитарян, а арменецът нямаше проблеми да реализира. В 86' и Марко Ройс беше точен, който нямаше как да сбърка от близко разстояние - 3:0 за Борусия в дербито от Бундеслигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички