Марко Ройс остава под въпрос за Мондиал 2022, очертава се да пропусне нов голям форум


Марко Ройс остава под въпрос за Мондиал 2022, очертава се да пропусне нов голям форум
Снимка: GettyImages

1752 0

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс вероятно ще пропусне отново участието на Германия на голям международен форум. Футболистът напусна принудително голямото дерби с Шалке в днешния ден, като дори бе беше изнесен на носилка през първото полувреме.

За 33-годишния играч остават съмнения за сериозна контузия на глезена, а той напусна терена облян в сълзи, след като изкълчи десния си глезен в борба за топката с Флориан Флик.

Офанзивният футболист бе в сметките на Ханзи Флик за предстоящите срещи Унгария и Англия, но изглежда нереално той да вземе участие след днешната контузия. Той бе смятан и за един от основните играчи в предни позиции за Бундестима на Световното първенство в Катар.

Известен факт е, че Марко Ройс е измъчван от контузии в неподходящи моменти през цялата си кариера, които са го вадили от сметките за изключителни надпревари.

Той пропусна триумфа на Германия на Световното първенство през 2014 г. поради контузия на глезена, получена на загрявката, а контузия в слабините го извади от Европейското първенство през 2016 г. Междувременно се завърна за провала на Мондиал 2018 в Русия, докато за следващото Евро отново бе аут.

Ето как се разви срещата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички