Байерн Мюнхен не впечатли, но взе точките в тежко гостуване - Дортмунд е на ход (ВИДЕО)


Байерн Мюнхен не впечатли, но взе точките в тежко гостуване - Дортмунд е на ход (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1582 0

Байерн Мюнхен победи с 2:1 като гост Вердер Бремен в мач от 31-вия кръг на германската Бундеслига. С успеха баварците събраха 65 точки - четири повече от втория Борусия Дортмунд (който е с мач по-малко). Вердер пък остава на 12-а позиция с 35 пункта.

Всички попадения в срещата паднаха през второто полувреме. Серж Гнабри (62') и Лерой Сане (73') бяха точни за гостите. Шмит пък намали изоставането за домакините в 87-ата минута, но нямаше време за частичен обрат.

През първото полувреме нямаше попадения, като Бенжамен Бавар за Байерн и Кристиан Грос за Вердер пропуснаха по един страхотен шанс за гол.

Десетина минути след старта на втората част пък Садио Мане бе много близо до гола след подаване на Серж Гнабри. Именно германският национал откри резултата след малко над час игра (62'), когато получи топката в наказателното поле от Джамал Мусиала и предоля вратаря с удар в долния десен ъгъл.

Точно десет минути след това Мазрауи се отличи със страхотно подаване, с което намери Лерой Сане в наказателното поле. Германецът прати топката в долния ляв ъгъл за 2:0. В последните минути от мача Романо Шмид първо пропусна добро положение, а след това и се разписа, за да намали пасива на тима си.

В оставащите минути до края обаче баварците не позволиха на домакините да погледнат към равенството. В следващия кръг Байерн приема у дома Шалке 04 (13.05), докато Вердер Бремен гостува на РБ Лайпциг (14.05).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички