Левандовски вкара 4, но Байерн победи Херта чак в последната минута


Левандовски вкара 4, но Байерн победи Херта чак в последната минута
Снимка: Gulliver/GettyImages

1724 0

Отборът на Байерн Мюнхен успя изключително трудно да спечели домакинството си на Херта в мач от 3-тия кръг на Първа Бундеслига. Баварският гранд спечели двубоя на "Алианц арена" с 4:3. Роберт Левандовски вкара и четирите попадения за тима на Ханзи Флик, докато за Херта се разписаха Кордоба, Куня и Нганкам.

Байерн Мюнхен излезе напред в резултата в 40-тата минута. Серж Гнабри от аутлинията намери Роберт Левандовски, който отблизо откри резултата – 1:0! Втората част започна по същия начин, в който завърши първата. В 51-вата минута Крис Ричардс подаде по земя към наказателното поле, където чакаше Роберт Левандовски. Полякът се завъртя около собствената си ос и намери далечния ъгъл на вратата на Херта – 2:0! В 59-тата минута обаче Херта стигна до намаляване на резултата. Матеус Куня центрира от фаул и Джон Кордоба с глава бе точен за 2:1!

Истинското шоу обаче тепърва предстоеше. В 71-вата минута Матеус Куня бе изведен по отличен начин от влезлия като резерва Кжищоф Пьонтек и останал сам срещу Мануел Нойер изравни резултата – 2:2! В 85-тата минута обаче Байерн отново излезе напред в резултата. След центриране от фаул Томас Мюлер свали топката, а Роберт Левандовски бе на правилното място, за да оформи своя хеттрик – 3:2! И точно когато баварците изглеждаха в ролята на победители, друга от резервите на Херта Джесик Нганкам засече центриране с глава и направи 3:3! В 92-рата минута обаче съдията отсъди дузпа за фаул на Мителщед срещу Левандовски. Именно полякът застана зад топката и бе точен за 4-ти път в мача – 4:3!

С този успех Байерн Мюнхен излиза на 4-тото място във временното класиране с 6 точки. Херта е на 13-тото място с 3 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички