Левандовски му диша прахта: Хари Кейн "счупи" нов рекорд в Бундеслигата


Левандовски му диша прахта: Хари Кейн "счупи" нов рекорд в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

2716 0

Само единадесет мача от началото на сезона бяха нужни на новата звезда на Байерн Мюнхен - Хари Кейн, да направи рекордно начало. При победата на Байерн с 4:2 над Хайденхайм в събота (11 ноември) деветката вкара два гола, а с това постави и нов рекорд в Бундеслигата.

Левандовски диша прахта на Кейн

С двете си попадения във вратата на Хайденхайм Кейн вече има 17 попадения в едва 11 изиграни мача в елита на Германия. По този начин звездата на баварците подобри рекорда на бившия голмайстор на тима - Роберт Левандовски, информира "Opta".

Рекордът на Роберт Левандовски от 16 гола в 11 мача бе поставен през сезон 2019/20. Другите двама играчи от Бундеслигата, отбелязали 14+ гола в 11 мача са Герд Мюлер и Ерих Беер, които направиха това през 60-те и 70-те години.

Само в 11 мача Кейн вече надмина общия брой отбелязани голове от последните носители на "Златната обувка" на Бундеслигата, Никлас Фюлкруг и Кристофър Нкунку, които и двамата завършиха сезон 2022/23 с 16.

В момента Байерн е на върха на Бундеслигата, все още непобеден - с 29 точки, с девет успеха и две равенства. Кейн премина в Байерн, защото искаше ново предизвикателство и да издигне репутацията си на един от най-добрите играчи в света, а не просто да остане в Тотнъм.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Реал Мадрид се доближава до ас на Байерн, а баварците вече знаят колко искат за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички