Къде да гледаме дербито Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен?


Къде да гледаме дербито Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен?
Снимка: Getty Images/Guliver

1646 0

Тази вечер ще се изиграе и първото голямо дерби след подновяването на футбола след пандемията от коронавирус. Борусия Дортмунд приема Байерн (Мюнхен) в междинния 28-и кръг на Бундеслигата.

"Дер Класикер" №102 отново се очаква с огромен интерес, защото може да реши борбата за титлата. Баварците се целят в осма поредна титла и при победа ще дръпнат със седем точки пред съперника си. От друга страна обаче при победа на Дортмунд ще се доближат само на точка зад баварците. Големият недостатък е, че няма да могат да разчитат на верните си фенове и "Жълтата стена". Срещата е от 19:30 часа, като ще може да я гледате пряко по Eurosport 2, както и да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Двама от основните играчи на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара и Серж Набри могат да пропуснат предстоящия двубой. Алкантара пропусна последния мач на баварците в събота, когато тимът размаза Айнтрахт Франкфурт с 5:2. Футболистът не е тренирал в седмицата преди двубоя заради проблем в адукторите. Серж Набри записа кратко участие в двубоя с Айнтрахт, като изигра 26 минути. Немският национал също има лека травма и тренира само половин час в неделния ден.

В Дортмунд пък разчитат много на Ерлинг Халанд, за когото това ще е първи мач срещу Байерн. Норвежката сензация не спира да изумява света и има 10 гола в 10 мача в Бундеслигата. Във всички турнири се е разписвал 13 пъти в 13 срещи. А ето кой основен за Байерн футболист преподписа договора си с тима наскоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички