Кошмарът от есента на 2021 година, който Ерлинг Холанд винаги ще помни...


Кошмарът от есента на 2021 година, който Ерлинг Холанд винаги ще помни...
Снимка: Getty Images

1811 0

През сезон 2020/21 младата звезда на световния футбол - Ерлинг Холанд, изигра общо 41 мача с фланелката на Борусия Дортмунд и в тях отбеляза точно 41 гола (както и 12 асистенции). През настоящата кампания обаче, ситуацията за 21-годишния норвежец се разви по ужасен начин не само с клубния му отбор, но и с националия!

А всичко започна толкова добре...

Месец август стартира по страхотен начин за Холанд - той вкара хеттрик в първия си официален мач - гостуването на Веен от 1/32-финалите за Купата на Германия. Последваха и два гола в първия кръг на Бундеслигата срещу Айнтрахт Франкфурт. 

*Междувременно, в първата седмица от месец септември нападателят изигра три мача с Норвегия и в световните квалификации, като в тях наниза 5 гола. Именно последвалата контузия му попречи да участва в заключителни срещи през октомври и ноември.

До 19 септември всичко за него бе повече от чудесно, а головата му сметка бе набъбнала с още 11 попадения. В мача срещу Унион Берлин обаче, младокът получи контузия в бедрото, заради която пропусна следващите четири мача на Борусия. 

След това Ерлинг Холанд се завърна в свой стил с нови два гола, този път срещу Майнц. И точно когато дойде мачът от третия кръг на груповата фаза в Шампионска лига с Аякс, проблемът в бедрото пак се "обади". Последваха продължителни медицински прегледи и тестове, които показаха, че норвежецът ще трябва да почива поне до края на календарната година, ако иска да се възстанови напълно. 

И какво стана в крайна сметка...

Решението бе трудно, но неизбежно. Борусия Дортмунд и Норвегия се лишиха от най-добрия си играч и заради това се стигна и до тази тежка ситуация в момента:

- Късно снощи "жълто-черните" загубиха с 1:3 от Спортинг Лисабон и вече нямат шансове да се класират на 1/8-финал в Шампионска лига. 

- Норвегия загуби скорост и сдаде второто място в квалификационната група за Мондиала в Катар на Турция. 

Съответно, през пролетта на 2022 г. плейофите в най-комерсиалния турнир ще минат без участието на Ерлинг Холанд, а светът ще може да го види на Световното първенство, евентуално, чак през 2026 година... Тъжно, но факт!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички