Себастиан Алер - 27-годишният звяр на Аякс, който счупи рекорда на Ерлинг Холанд в Шампионска лига


Себастиан Алер - 27-годишният звяр на Аякс, който счупи рекорда на Ерлинг Холанд в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

5890 0

Късно снощи Аякс победи с 2:1 Бешикташ в Турция и по този начин продължи да бъде 100-процентов в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2021/22. Грандът от Нидерландия вече си осигури място на 1/8-финалите през пролетта, докато Спортинг Лисабон се разправи с Борусия Дортмунд и спечели втората квота!

Малко любители на футбола обаче обърнаха внимание на постижението на 27-годишния нападател Себастиан Алер, който отбеляза и двата гола във вратата на турците и по този начин сметката му в турнира през тази кампания набъбна до 9 попадения в 5 срещи...

*Важно е да се отбележи, че това бяха първите мачове на Алер в Шампионска лига и той вече подобри рекорда на Ерлинг Холанд, който беше вкарал 8 в своите пет първи двубоя!

Как се стигна до този момент?

Себастиан Алер започна в тима на Оксер през 2012 година, а след това премина последователно в Утрехт, Айнтрахт Франкфурт и Уест Хям. През миналата година Аякс брои 30 милиона евро за неговите услуги на "чуковете"!

На 15 септември 2021 г. нападателят изигра първия си мач в най-комерсиалния турнир и го стори чак на 27 години, но по какъв начин - четири гола във вратата на Спортинг Лисабон и то в Португалия. На 28.09. вкара един и на Бешикташ, а на 19.10. не пропусна да се разпише и в първия мач срещу Дортмунд. На 3 ноември той отново наказа "жълто-черните", а снощи стигна "кота 9" с две попадения срещу турския гранд. Към всичко това трябва да прибавим и двете му асистенции в Шампионска лига!

Аякс определено играе страхотен футбол и напълно заслужено е лидер и в Ередивизи, където Алер също е на висота през кампанията - 13 мача, 9 гола и 3 асистенции. А ако трябва сме още по-детайлни - откакто Себастиан е в Нидерландия е изиграл общо 42 официални срещи и в тях е вкарал 31 гола + 12 асистенции...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички