Как страх от ваксина може да коства на футболна звезда около 400 000 евро?


Как страх от ваксина може да коства на футболна звезда около 400 000 евро?
Снимка: Getty Images

1767 0

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих може да загуби една немалка част от заплатата си. Причината за това е недоверието му към ваксинирането срещу коронавирус, заради което в момента е отстранен от германския национален отбор за предстоящите ноемврийски мачове.

Кимих е под карантина, след като е бил в контакт със съотборника си Никлас Зюле, който даде положителна проба за коронавирус. Зюле обаче беше ваксиниран, а Кимих не е, затова е в изолация. Младата звезда мотивира отказа си да си постави ваксина с желанието му да проучи по-подробно дългосрочните последици от нея.

Байерн има законово право да не плаща заплата на халфа, по време на неговото отсъствие. Ако карантината е 7-дневна, футболистът може да загуби 384 000 евро, но засега няма яснота дали клубът ще прибегне до тази мярка.

На 1 ноември германският парламент прие закон, който позволява на работодателя да не плаща заплата на служител, принуден да отсъства поради факта, че е под карантина. Този регламент е задължителен само за неваксинирани. А ето кой футболен човек и защо смята, че Кимих трябва да бъде клониран. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички