Кадри разкриха най-доброто качество в играта на "звяра" Ерлинг Холанд (ВИДЕО)


Кадри разкриха най-доброто качество в играта на "звяра" Ерлинг Холанд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1980 0

Късно снощи Норвегия и Нидерландия не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в мач от световните квалификации за Мондиала в Катар през зимата на 2022-ра година.

Младата звезда на скандинавците, а и на футбола като цяло, Ерлинг Холанд, отбеляза попадението за своя отбор в 20-ата минута на срещата, а Клаасен възстанови равенството в 37-ата минута. Eто го и гола на Холанд:

В хода на двубоя 21-годишният нападател непрекъснато "тероризираше" защитата на гостите, която бе водена от Върджил ван Дайк и на няколко пъти демонстрира защо е толкова трудно да бъде спрян на терена, дори от защитник от калибъра на играча на Ливърпул!

В социалните мрежи бърдо се появиха отделни кадри от срещата, на които с просто око се забелязва най-силното качество в играта на норвежеца...

Освен че притежава невероятна бързина за своя висок ръст и физическа мощ, Холанд успява да прави такива лъжливи движения и захождания, които му позволяват да "отвори" пространство между него и конкретния защитник, който го пази, а след това с бързата си крачка няма проблем да ускори тичането си и да излезе на стрелкова позиция. 

Вижте в долните кадри как на два пъти по един и същ начин Ерлинг Холанд излизаше очи в очи с вратаря на Нидерландия. При един от случите "излъган" се оказа именно Ван Дайк, а веднъж и гредата спаси "лалетата":

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички