Страхотно каре спечели призовете за най-добри в Шампионска лига


Страхотно каре спечели призовете за най-добри в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1355 0

Вратарят на Челси Едуард Менди и капитанът на сините от Лондон Н'Голо Канте спечелиха наградите на УЕФА за най-добри играчи на своите постове в Шампионската лига за изминалия сезон.

Европейската централа раздаде индивидуалните награди преди церемонията по жребия за тазгодишното издание на турнира. Двамата основни футболисти в състава на германския мениджър Томас Тухел логично взеха призовете, след като помогнаха много сериозно за спечеления трофей. Така Менди е най-добрият вратар, а Канте най-добрият полузащитник.

Резултатите идват от вот на треньорите и журналистите из цяла Европа.

Двамата веднага получиха поздравленията на Томас Тухел, който оцени приноса им.

"Фантастично е са виждам нашите футболисти да получават оценки като тези, че са най-добрите на своя пост. Това показва индивидуалният потенциал, който има в отбора. Но искам да кажа, че и двамата са отборни играчи и истински характери. Много се радвам за тях, каза още Тухел.

В своята категория Канте се пребори с Кевин де Бройне (Манчестър Сити) и съотборника си в Челси Жоржиньо. Французинът беше невероятен в полуфиналните сблъсъци с Реал (Мадрид), а също така беше избран и за играч на финалния мач.

В категорията при вратарите Едуард Менди изпревари Тибо Куртоа и Едерсон Мораеш (Манчестър Сити).

Ерлинг Халанд (Борусия Дортмунд) беше определен за най-добър нападател, след като събра 202 точки при вота. След него се наредиха Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) със 154 и полският ветеран Pоберт Левандовски със 104.

Бранителят на Манчестър Сити Рубен Диаш спечели при защитниците също със сериозна преднина. Диаш има 217 точки, следван от Сесар Аспиликуета (Челси) със 115 и Антонио Рюдигер със 78. Също толкова точки има и Маркиньос от ПСЖ, но германският десен бек на шампионите е с повече първи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички