Илия Груев говори за избора си да остане верен на Вердер (Бремен) и дали ще играе за България


Илия Груев говори за избора си да остане верен на Вердер (Бремен) и дали ще играе за България
Снимка: Getty Images

1381 0

Футболистът на Вердер (Бремен) Илия Груев сподели пред германския вестник „Билд“, че баща му – Илия Груев-старши, е изиграл ключова роля за подписването на нов договор с немския тим. От клуба обявиха официално, че Груев-младши е удължил договора си, който изтичаше през следващото лято.

“Баща ми знае как мисля. Той бе изцяло наясно със ситуацията. Попитах го за съвет и тенденцията при него бе ясна: Вердер. Моят агент водеше преговори и с други клубове.

На първо място в главата ми обаче бе Вердер. Това е моят отбор. След 8 г. в него смятам, че мога да го кажа”, разкри доскорошният младежки национал на България.

През миналия сезон Илия Груев проби в мъжкия тим на Вердер, като от 34 мача във Втора бундеслига, българинът записа 26 мача и вкара 1 гол.

Доброто представяне на нашенеца засили интереса към него. „Кикер“ съобщи, че други два отбора от Бундеслигата го следят, а друго издание – „Билд“, свърза Груев с Аякс.

“Вярвам, че това е истинското начало за мен. Имам амбиции. Искам да се наложа в Бундеслигата и да изиграя много мачове. Ще имам възможност да се сравня с част от най-добрите футболисти в света. Оптимист съм, че мога да надградя представянето си от миналия сезон”, заяви на пресконференция Груев.

От Вердер не уточняват за какъв период е новият договор на играча, а Груев единствено добави, че той е дългосрочен. Според германските медии срокът е до лятото на 2025 година. Груев бе похвален от репортера на „deichstube.de“ Бьорн Книпс за перфектния си и зрял изказ.

“Благодаря за комплимента. Това ми харесва. В Ерфурт бях 2 г. говорител на класа”, отговори с усмивка Груев. Той говори и по темата за мъжкия национален отбор на България.

“Надявам се през септември да бъда в състава”, сподели халфът.

Вижте още: Ето как са оценени българските футболисти в Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички