Играчите на Борусия (Дортмунд) си намалиха заплатите с 20% заради пандемията


Играчите на Борусия (Дортмунд) си намалиха заплатите с 20% заради пандемията

495 0

Футболистите на Борусия (Дортмунд) са приели предложението на клуба да си намалят заплатите. Новата мярка ще важи за периода на принудителна пауза в първенството, породена от пандемията от коронавирус в Европа и света. Според "Bild", става дума за намаление на възнагражденията с 20%.

Благодарение на съгласието на играчите Борусия ще може да остави на работа около 850 свои сътрудници, които щеше да се наложи да загубят работата си заради липсата на доходи в тежкия за целия световен футбол период.

В сравнение с някои други клубове, чието оцеляване е застрашено в тези условия, положението на германския гранд е стабилно. Той има 60 милиона евро резерв, без да се смятат текущите финансови дела, които също са на плюс. Въпреки това, генералният директор на "жълто-черните" Ханс-Йоахим Вацке реши да се откаже от 1/3 от годишната си заплата, която е 1,9 млн. евро, за да облекчи положението на клуба. Очаква се примера му да последват и други ръководители. Общо за заплати Борусия (Дортмунд) харчи годишно 150 милиона евро, според Kicker. А кой германски клуб изпревари "жълто-черните" вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама
Реклама