Хари Кейн и Ким се развихриха за Байерн Мюнхен срещу Щутгарт, баварците гледат към върха (ВИДЕО)


Хари Кейн и Ким се развихриха за Байерн Мюнхен срещу Щутгарт, баварците гледат към върха (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

740 0

Байерн Мюнхен не срещна почти никакви затруднения при домакинството си над Щутгарт. Баварците постигнаха класически резултат в двубой от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Резултата за германския колос още във 2-рата минута на срещата откри Хари Кейн. 10 минути след подновяването на играта отново англичанинът удвои преднината на своя отбор. В 63-тата минута Ким Мин-Жае оформи крайното 3:0 с дебютното си попадение.

Така възпитаниците на Томас Тухел прибавиха 3 точки към своя актив, който набъбна до 35 т. Пред тях единствено е Байер Леверкузен с 39 пункта на сметката си, но и с мач повече.

Как се разви двубоят?

Домакините излязоха без част от титулярния си състав. Кингсли Коман, Серж Гнабри, Нусаир Мазрауи и Буна Сар отсъстваха, а малко преди първия съдийски сигнал стана ясно, че Йошуа Кимих, Леон Горетцка и Свен Улрайх са болни и също ще отсъстват.

Това обаче не спря Байерн да се забавлява на терена. Още във втората минута баварците излязоха напред в резултата. Атакан Каразор допусна груба грешка, подарявайки топката на съперника. Лерой Сане се озова очи в очи с Нюбел, финтира го и продължи към Хари Кейн, който трудно можеше да пропусне на празна врата.

Video edited on Kapwing

Гостите отвърнаха с няколко опити за ответен удар, но бързо бяха натиснати отново. В 25-ата минута Ким Мин-Жае засече центриране от пряк свободен удар с глава и се разписа. Впоследствие обаче голът му бе отменен поради засада.

Това сякаш ядоса Сане, който много бързо отправи 2 мощни шута посока вратата на Нюбел. Стражът обаче съумя да се намеси и да предотврати ново попадение. Отново той в 36-ата минута затвори крилото и не му позволи да нанесе хубав удар от близка дистанция.

Головите положения пред Нюбел продължиха да "валят" едно след друго. Вратарят обаче бе безпогрешен до края на първото полувреме. Той на няколко пъти се намеси безупречно срещу Кейн. В добавеното време Томас Мюлер реализира, но и неговият гол беше отменен заради нередовна позиция.

Байерн все пак постигна своето след подновяването на играта. В 56-ата минута Ким отклони по много добър начин с глава към Кейн, който по същия начин отбеляза второто си попадение.

Video edited on Kapwing

7 минути бяха нужни на баварците да направят резултата класически, а южнокореецът пак бе сред главните замесени. Ким стреля с глава след центриране от Павлович. Коженото "кълбо" рикошира в Антони Руо и се оплете в мрежата за крайното 3:0.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички