Гуардиола си тръгва от Байерн и отива във Висшата лига


Гуардиола си тръгва от Байерн и отива във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1241 0

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен - Хосеп Гуардиола, ще смени клубната си принадлежност през лятото и се очаква да поеме Манчестър Сити, гръмнаха едновременно "Мундо Депортиво" и "beIN Sport".

Бившият треньор на Барселона се е разбрал със спорния директор на "гражданите" Чики Бегиристайн, като двамата имат устна договорка, че след края на сезона Пеп ще премине на "Етихад".

Интересът на Манчестър Сити датира от вече няколко години, като английският гранд всяка лято се опитва да вземе неколкократния победител в Шампионска лига. 

Досега Гуардиола не е коментирал бъдещето си, но управата на Байерн е била уведомена, че Пеп планира да смени "Алианц Арена" с "Етихад" след края на сезона. Той все още не е приел поканата за преговори с Карл Хайнц Румениге и компания за нов договор. Настоящият изтича през лятото на 2016 година.

Именно заради положението на Гуардиола в Байерн ръководството на "гражданите" поднови договора на Мануел Пелегрини. Идеята е била чилийският наставник да остане в тима до момента, в който се освободи бившият треньор на Барселона.

Според "beIN Sports" Гуардиола ще подпише договор за 3 години с английския тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички