Легендарен голмайстор страда от Алцхаймер


Легендарен голмайстор страда от Алцхаймер
Снимка: footballpantheon.com

1174 0

Легендарният голмайстор Герд Мюлер страда от болестта на Алцхаймер, обявиха от клуба, където той прекара почти цялата си кариера - Байерн Мюнхен.

Мюлер спечели 13 важни трофея с баварците между 1964 и 1979 г. и помогна на Западна Германия да вдигне световната титла през 1974 г. Той вкара победния гол срещу Холандия за 2:1 във финала. Мюлер стана и европейски шампион през 1972 г.

"За съжаление от дълго време Герд Мюлер е много болен, той страда от болестта на Алцхаймер. Медиите и обществеността уважиха неговото лично пространство в тази трудна ситуация", се казва в съобщение на германския клуб.

"От началото на февруари 2015 г. се полагат професионални грижи за Мюлер с помощта на неговото семейство. Съпругата му Уши обаче иска да бъде проявено разбиране, че няма да има официални срещи или посещения за неговия 70-и рожден ден", допълват от клуба.

Съобщението идва като молба за повече спокойствие за бившия нападател, който на 3 ноември ще навърши 70.

"Бомбардировача" се оттегли от футбола през 1981 г. след кратък престой в САЩ с "Форт Лодърдейл страйкърс", като преди това записа над 450 мача за "Байерн". За националния отбор на ФРГ вкара 68 гола в 62 мача.

"Герд беше нападател като никой друг, а при всичките тези успехи той остана много земен, което винаги ме е изненадвало. Той беше чудесен играч и приятел. Герд винаги има място в "Байерн", заяви изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички