Стърлинг срещу Де Бройне - кой е по-добрият до момента?


Стърлинг срещу Де Бройне - кой е по-добрият до момента?
Снимка: Getty Images/Guliver

1274 0

Серхио Агуеро най-накрая върна формата си, след като се развинля в събота и вкара пет гола на Нюкасъл при победата с 6:1, която върна Манчестър Сити на върха в класирането.

Рахийм Стърлинг и Кевин де Бройне също стартираха срещата, но те по-скоро бяха на урок по това как да дадеш всичко за клуба, в който играеш. Ако погледнем статистиката от миналата година в Англия ще видим, че всъщност Агуеро е повече от герой за "гражданите" - през 2014/2015 той е вкарал 31% от головете на "небесносините".

През второто полувреме на мача Стърлинг седна на пейката, а Де Бройне от своя страна успя да запише на сметката си гол и две асистенции.

Двамата футболисти струваха на клуба около 100 милиона паунда, но от както белгиецът пристигна, той се представя далеч по-добре от своя колега.

През първите си мачове с екипа на Сити, Стърлинг помогна изключително много на "гражданите" и най-вече на левия бек Александър Коларов. От както обаче клубът изпадна в "криза" (след загубата от Ювентус), той се превърна в много неефективен. Пропусна две чисти положения срещу италианците, бе сменен срещу Уест Хям, а в събота имаше проблем с Дарил Янмаат, заради което седна на пейката за сметка на Хесус Навас.

Де Бройне е на точно обратния полюс. Направи своя дебют като резерва срещу Кристъл Палас и от тогава е един от най-ценните за Мануел Пелегрини. Отбеляза четири гола в първите си седем мача.

Статистиката показва, че единственото нещо, в което Стърлинг превъзхожда опонента си е скоростта, която развиват двамата с топка в крака - 34.11 км/ч срещу 33/22 в полза на англичанина. Де Бройне от своя страна е претичал повече, има средна по-висока скорост и е спринтирал към топката повече от колегата си.

Според друга статистика бившият играч на Ливърпул има повече записани минути, но той е от по-рано в клуба. Създал е обаче по-малко шансове от Де Бройне.

Източник: Sporta.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички