Гредата спаси триумф на Байерн, баварците с първа победа на 0 от октомври насам


Гредата спаси триумф на Байерн, баварците с първа победа на 0 от октомври насам
Снимка: Guliver/GettyImages

877 0

Байерн Мюнхен продължава похода си към поредната титла в Германия, след като надигра изключително трудно Аугсбург като гост с минималното 1:0. "ФК Холивуд" се добра до 3-те точки, благодарение на точния удар на Роберт Левандовски от дузпа в 13', отсъдена за нарушение на Кедира, за което той получи и жълт картон. 

Баварците бяха безспорно по-добрият отбор през първите 45 минути, като полският стрелец изпусна две прекрасни положения, а с тежки пропуски се отчете и Серж Гнабри. Това можеше да струва скъпо на гостите, които бяха неузнаваеми през второто полувреме и можеха дори да загубят срещата. 

За цялото второ полувреме Байерн отправи едва два удара, докато Аугсбург създаваше положение след положение, но домакините бяха крайно неточни в завършващата фаза. Най-добрият шанс за изравняване безспорно бе отсъдената в 75' дузпа за игра с ръка на Бенжамин Павар, но Финбогасон стреля в страничния стълб и не успя да изравни. До края на мача домакините имаха още един златен шанс да изравнят, но той бе пропилян от Удухай в добавеното време - 0:1 за шампионите на страната. 

Байерн записа едва трети успех в Първа Бундеслига без да допусне гол, като предишният такъв случай бе срещу Айнтрахт Франкфурт в края на октомври, когато възпитаниците на Ханзи Флик спечелиха с 5:0. 

В класирането тимът от Мюнхен вече има 39 точки и води с 4 на преследвача  РБ Лайпциг, който спечели с 1:0 домакинството си на Унион Берлин. Леверкузен с 32 и Дортмунд и Волфсбург с по 29 затварят топ 5. Аугсбург е на 12-о място с 19 пункта.

Левандовски пък увеличи аванса си при голмайсторите, като вече е с 22 гола - 10 повече от Ерлинг Холанд, Андре Силва и  Вегхорст, които имат по 12 попадения в активите си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички