Голово шоу с марка "немски футбол" прати Байерн Мюнхен на 1/4-финалите за Купата на Германия


Голово шоу с марка "немски футбол" прати Байерн Мюнхен на 1/4-финалите за Купата на Германия
Снимка: Guliver/GettyImages

3678 0

Немският шампион Байерн Мюнхен победи Хофенхайм с резултат 4:3 на "Алианц Арена" в мач от 1/8-финалите за Купата на Германия. Баварците се нуждаеха от обрат в мач с два автогола, за да се доберат до крайния успех, който ги класира за четвъртфиналната фаза на турнира.

Още в осмата минута на двубоя Хофенхайм поведе след автогол на Жером Боатенг. Гостите очевидно искаха да върнат жеста на своя съперник и само пет минути по-късно Бенджамин Хюбнер на свой ред си отбеляза автогол. В 20-ата минута Томас Мюлер оформи пълния обрат в срещата, а до края на полувремето се разписа и Робърт Левандовски за 3:1.

През втората част играта се успокои - поне по отношение на головете, но това се промени в 80-ата минута, когато "червените" вкараха четвърти гол на своя опонент. Левандовски се разписа за втори път в срещата след асистенция на Джошуа Кимих. Това явно ядоса гостите, които само две минути по-късно отнеха топката от защитата на Байерн, за да намалят резултата чрез Мунас Дабур.

До края на срещата Дабур вкара още един гол за гостите, но това не бе достатъчно на Хофенхайм за изравняване на резултата. Байерн продължи към 1/4-финалите на Купата. В неделя баварците приемат у дома големия си конкурент за титлата РБ Лайпциг, докато Хофенхайм гостува на Фрайбург в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички