Голямо сърце: Швайнщайгер спасил рефер от самоубийство


Голямо сърце: Швайнщайгер спасил рефер от самоубийство

1400 0

Германският футболист Бастиан Швайнщайгер е спасил живота на бившия съдия Бабак Рафити, като му е изпратил писмо в момента, в който е искал да се самоубие.

Това разкри бившият рефер, като заяви, че Швайнщайгер го е насърчил в перида, когато е преживявал първия си опит за самоубийство, а по-късно е бил подложен на голямо напрежение.

Рафити трябваше да ръководи мача между Кьолн и Майнц от Бундеслигата, но не се появи на стадиона, а по-късно бе намерен в хотелската си стая, където е бил спрян да посегне на живота си.

По-късно бившият рефер обмислял да повтори опита, но тогава се намесва бившият германски национал.

"Господин Рафати, хората често правят грешки в живота, но просто не могат да се откажат от живота. От сърце ви желая всичко най-добро", написал Швайни до Рафити, който сега работи като психолог с няколко футболисти и вече не мисли за самоубийство.

"Бях много развълнуван, той не бе длъжен да го прави. Той знаеше, че аз никога повече няма да бъда рефер, но това бе невероятно хуманен жест. Депресията във футбола е често срещана. Започнах да правя грешки и бях отстранен за няколко седмици. Почувствах се отчужден", казва Рафати.

Бившият рефер дори е написал книга за това как да се бориш с депресията докато си съдия.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама