Швайни блести, Юнайтед размаза Уигън за ФА къп (ВИДЕО)


Швайни блести, Юнайтед размаза Уигън за ФА къп (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1781 0

Манчестър Юнайтед постигна разгромна победа с 4:0 над втородивизионния Уигън и се класира без никакви проблеми за петия кръг на турнира за ФА къп. "Червените дяволи" зарадваха "Олд Трафорд" с резултатна и офанзивна игра, за да продължат да мечтаят, че могат за първи път в историята си да спечелят най-стария футболен турнир два пъти подред.

Уейн Рууни получи специален приз от сър Боби Чарлтън преди началото на мача, след като миналата седмица с попадението си за 1:1 със Стоук Сити задмина легендата с 250 гола с екипа на Юнайтед.

Давид де Хеа, Златан Ибрахимович и Пол Погба получиха почивка от Жозе Моуриньо за двубоя, а в главни герои се превърнаха Хенрих Михтарян, Антони Марсиал и най-вече завърналият се сред титулярите Бастиан Швайнщайгер. Шанс за изява получиха още Тимоти Фосу-Менса и Люк Шоу, а по-късно в срещата дебют направи Жоао Перейра.

Швайнщайгер започна мач от първата минута за Юнайтед за първи път от 385 дни и в 44-ата минута с отлично центриране от дясно сложи топката на главата на Маруан Фелайни, който откри резултата.

В 57-ата пък Антони Марсиал намери по най-добрия начин Крис Смолинг, който покачи аванса на "червените дяволи". В 74-ата Хенрих Михтарян подхвана мощна контраатака, а отново Марсиал отляво асистира за попадението на арменеца - 3:0.

Черешката на тортата се оказа четвъртият гол, реализиран с ножичен удар от Швайнщайгер в 81-ата минута. Може би единствената неприятна новина за феновете на Юнайтед от мача бе принудителната смяна на вратаря Серхио Ромеро малко по-късно с Жоел Кастро.

В 12 от предишните 13 случая "дяволите" продължават към осминафиналите в турнира (с изключение на отпадането от Ливърпул в 4-ия кръг през 2011/12). Също така бе спазена традицията Юнайтед да елиминира по-нискоразреден съперник в ФА къп - само едно отпадане в последните 41 такива сблъсъка (от Лийдс през 2009/10).


All Goals & highlights HD - Manchester United 4... by Live1Goals

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички