Гладбах отново се оказа препъникамък за Байерн


Гладбах отново се оказа препъникамък за Байерн
Снимка: Getty Images

2135 0

Немският шампион Байерн Мюнхен допусна първо равенство през новия сезон в Бундеслигата, след като не успя да победи Борусия Мьонхенгладбах при равенство 1:1 в мач от третия кръг на немското първенство. В герой за Гладбах се превърна вратарят Ян Зомер, който спаси куп положения за гол.

Гладбах отново се оказа препъникамък за баварците, които нямат победа над този съперник вече в четвърти пореден мач (две загуби и две равенства). Байерн бе напът отново да загуби от Борусия, но успя да стигне до изравнителен гол в края.

Още във втората минута Дайо Упамекано можеше да вкара, но вратарят на Гладбах го отказа. В 34-ата минута Байерн вкара топката в мрежата на гостите чрез Садио Мане, но попадението бе отменено поради засада.

Две минути преди края на първата част Маркъс Тюрам наказа Байерн, възползвайки се от асистенция на Кристоф Крамер, за да открие резултата. През втората част Томас Мюлер и Лирой Сане пропуснаха няколко шанса да вкарат, но все пак в 83' Сане успя да изравни.

След равенството Байерн остава лидер в Бундеслигата с 10 точки, колкото има и Унион Берлин. Гладбах е на шесто място с 8 пункта. В следващия кръг баварците гостуват тъкмо на Унион, докато Борусия домакинства на Майнц.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички