Ексклузивно: Мане се е договорил с Байерн Мюнхен


Ексклузивно: Мане се е договорил с Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

1743 0

Суперзвездата Садио Мане е все по-близо до изхода на "Анфийлд", съобщава ексклузивно Фабрицио Романо. Според специалиста сенегалецът вече има устна уговорка с бъдещия си клуб, а намеренията му да напусне английския гранд Ливърпул се оказват напълно реални. 

Сенегалецът се е срещнал с представители на Байерн Мюнхен, с които са се договорили за тригодишен договор на "Алианц Арена". Нападателят изказваше интересни мнения в последно време, а след тях все повече хора оставаха с впечатлението, че той може да напусне тима на Клоп, с който триумфира в куп надпревари. 

Романо допълва, че ръководството на Ливърпул е одобрило окончателно решението на нападателя и офертата на германския колос, защото Мане "помолил уважително" да бъде продаден още след загубения финал на Шампионска лига. Днешната среща се е провела в Англия, а след нея е започнала и подготовката на договорите между страните. 

Офанзивният футболист е част от мърсисайдци от 2016 г., когато бе закупен от Саутхямптън за малко повече от 41 млн. евро. Неговият договор с "червените" е до края на юни, 2023 г., което означава, че баварците ще трябва да платят и трансферна сума за правата му. 

С Ливърпул Мане изигра 269 мача, в които отбеляза 120 гола и асистира 48 пъти. Той имаше огромно влияние през изминалия сезон, когато мнозина го определят като по-активен и от Мо Салах. 

Африканецът ще премине медицински прегледи в следващите дни, а вижте каква заплата е поискал сенегалецът от Ливърпул, която е можело да го остави в Англия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички