Ейре шокира Германия, но световният шампион е спокоен за Евро 2016


Ейре шокира Германия, но световният шампион е спокоен за Евро 2016

1450 0

Световният шампион Германия се класира почти сигурно за Евро 2016, но след шокираща загуба.Днес Бундестимът загуби изненадващо с 1:0 гостуването си на Ейре в предпоследен кръг от квалификациите.

Немците натискаха цял двубой и отправиха цели 16 удара, но едва 3 от тях бяха точни. Немската машина доминираше изцяло по терена, но миг невнимание реши срещата в полза на домакините.

Този момент дойде в 70', когато вратарят на Ейре изрита топката в предни позиции, а защитниците на Йоахим Льов изпуснаха Шейн Лонг. Той напредна в половината на съперника, нахлу в наказателното поле и препарира Мануел Нойер - 1:0.

Това може да доведе до парадоксално отпадане на Германия от местата с директни квоти за Евро 2016. Немците имат домакински мач срещу Грузия, но (хипотетична) загуба от този съперник с два гола разлика и равенство между Полша и Ейре в последния двубой праща Германия на 3-о място. Трудно е да се вярва обаче, че Грузия може да спечели срещу световния шампион, и то на негова почва.

В другата среща Полша си усложни директното класиране, след като едва-едва стигна до 2:2 срещу Шотландия. Така отборът изпусна шанс да излезе начело на групата.

В момента Германия е с 19 точки, а Ейре и Полша са с по 18.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички