Двама основни играчи на Байерн Мюнхен пропускат "Дер Класикер", Нагелсман предупреди за силата на Борусия Дортмунд


Двама основни играчи на Байерн Мюнхен пропускат "Дер Класикер", Нагелсман предупреди за силата на Борусия Дортмунд
Снимка: Getty Images

1696 0

В утрешната събота (8 октомври, 19:30 ч.) Байерн Мюнхен гостува на Борусия Дортмунд в голямото дерби на Германия от 9-ия кръг на Бундеслигата. Баварците са на трето място в таблицата с актив от 15 точки, колкото имат и "жълто-черните", които са на четвърта позиция заради по-лошата си голова разлика.

Старши треньорът на Байерн - Юлиан Нагелсман, разкри на пресконференция преди срещата, че няма да може да разчита на двама от най-опитните си футболисти в "Дер Класикер"!

Томас Мюлер и Джошуа Кимих вече са дали негативни тестове за Ковид-19, но все още имат известни симптоми на заболяването и затова няма да се рискува с пускането им в игра. Кингсли Коман, който наскоро се завърна към тренировките след неприятна контузия, пък все още не е в оптимална форма, за да стартира като титуляр, но все пак "може да влезе от резервната скамейка, защото е готов да играе 30-40 минути" - по думите на Нагелсман.

"Борусия определено е труден съперник и със сигурност ще стане добър мач. Важното е да победим, а ние ще дадем всичко от себе си за тази цел. Дортмунд е много опасен, когато се защитава дълбоко в своята половина и след това прави бързи контраатаки. Видяхме го срещу Севиля! За момента сезонът им е добър, но най-важното е ние да излезем крайни победители", каза още треньорът на Байерн Мюнхен, назовавайки силните страни в играта на вестфалци.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Преди гостуването на Арсенал: Юрген Клоп разкри кой от контузените в Ливърпул е най-близо до завръщане в игра!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички