Гуардиола засипа със суперлативи Борусия (Д) преди дербито


Гуардиола засипа със суперлативи Борусия (Д) преди дербито
Снимка: Getty Images/Guliver

790 0

"Нали искахте интрига в Бундеслигата? Получихте я". С това изречение започна пресконференцията на Хосеп Гуардиола преди дербито между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд пред уикенда, което може да направи разликата между двата отбора на върха едва 2 точки.

Двубоят е на "Сигнал Идуна Парк" и "жълто-черните" се намират в отлична серия от 10 мача без поражение във всички турнири и ще дадат всичко от себе си за победа над ФК Холивуд. Пеп обаче вярва, че неслучайно воденият от него тим все още има 5 точки преднина пред своя единствен конкурент за титлата.

"Следващата ни среща е важна, но тя няма да реши титлата, защото първенството е дълго. Все пак се радвам, че имам възможност да бъда част от този сблъсък, който е един от най-атрактивните в Европа", коментира Пеп, който похвали своя съперник.

"Борусия се доказа като единственият ни конкурент, но пък ние водим с 5 точки, което е доказателство за това колко сме силни. През последните три месеца Дортмунд промени стила и манталитета си, защото разполага с един от най-класните наставници в лицето на Томас Тухел.

Независимо от това ние сме достатъчно мотивирани, защото в Байерн няма значение дали преди това си победил или загубил. В никакъв случай не се намираме в криза", категоричен беше Гуардиола.

Дербито между двата отбора е в събота от 19:30 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички