Драма, голове и яростна битка за топ 4 - ето какво се случи в 34-я кръг на Бундеслигата


Драма, голове и яростна битка за топ 4 - ето какво се случи в 34-я кръг на Бундеслигата
Снимка: GettyImages

1155 0

В днешния следобед (23.04) се изиграха 5 сблъсъка в германската Бундеслига, които бяха от сериозно значение за така завързаната борба за топ 4. И петте двубоя бяха изключително интересни и изпълнени с голове.

Гройтер Фюрт - Байер Леверкузен

Отборът на гостите успя да надвие своя съперник с впечатляващото 4:1. "Aспирините" се надяваха да се върнат на победния път, след като в последния си сблъсък в Бундеслигата загубиха от прекия си конкурент за топ 4 РБ Лайпциг с 0:1.

В последния си сблъсък през декември на "БайАрена" Леверкузен надделя със 7:1 над Гройтер Фюрт, а тогава Патрик Шик реализира 4 попадения за своя тим. Днес той отново се отчете с гол за гостите, другите три бяха отбелязани от Сердар Азмун, Паулиньо и Езекиел Паласиос. За домакините се разписа Джетро Уилемс.

С победата си днес "аспирините" заемат 3-ата позиция и са с точка повече от РБ Лайпциг. Днешната среща бе поредното разочарование за домакините, които са на последната позиция в германския елит с едва 17 точки. 

Айнтрахт Франкфурт - Хофенхайм 

Еван Ндика от състава на домакините бе под светлината на прожекторите днес, отбелязвайки две попадения - едно в своята врата и едно в противниковата. Крайният резултат на мача бе 2:2.

Другите два гола бяха реализирани от японеца Дайчи Камада за домакините и Джорджиньо Раттер за гостите. След равенството днес Хофенхайм са на осмото място с 46 пункта, а зад тях с 6 по-малко е отборът на Айнтрахт Франкфурт, който се готви за гостуване на Уест Хям в полуфинала на Лига Европа следващата седмица.

Кьолн - Арминия Билефелд

Отборът на Кьолн успя да победи с 3:1 застрашения от изпадане Арминия Билефелд. С успеха си днес домакините изостават на 5 точки от четвъртия РБ Лайпциг и продължават да се борят за влизане в топ 4. На тима, воден от Щефен Баумгарт, му предстоят нелеки сблъсъци с Аугсбург и Волфсбург. 

Гостите пък са на 17-ата позиция в Бундеслигата и трябва да се представят на ниво в следващите си мачове, ако искат да запазят мястото си в елита и през следващата кампания. Следващата събота (30.04) Билефелд приема Херта Берлин в ключов за оставането в Бундеслигата сблъсък.

Фрайбург - Борусия Мьонхенгладбах

Феновете на Фрайбург и Борусия Мьонхенгладбах станаха свидетели на истинско голово зрелище. Двата тима си разделиха точката при равенството 3:3.

Истински трилър на "Европа парк" във Фрайбург. Мачът бе изпълнен с какво ли не борба, агресия, желание за победа от двата тима и разбира се, цели 6 попадения.

Гостите от Мьонхенгладбах поведоха с 2:0 едва след 13 минути игра с попадения на Реми Бенсабани и Бреел Емболо. След почивката обаче домакините излязоха на терена мотивирани и успяха да направят пълен обрат и да вкарат три безответни попадения, разписаха се Винченцо Грифо, Кристиан Гюнтер и Филип Линхарт. Домакините вече празнуваха победата, когато попадението на Ларс Щиндл в добавеното време на втората част раздели точките между двата тима.

Тази среща определно може да се кандидатира за приза "мач на сезона" в Бундеслигата. Фрайбург са пети във временното класиране, изоставайки на 2 точки от топ 4. От Мьонхенгладбах са на десетата позиция и вече мислят за следващия сезон.

РБ Лайпциг - Унион Берлин

Амбициозният отбор на Унион Берлин поднесе поредната изненада, побеждавайки като гост Лайпциг с 2:1. Отборът на Урс Фишер продължава да прогресира сезон след сезон и е напът да сътвори сензацията, влизайки в топ 4.

След скучно първо полувреме двата тима излязоха мотивирани за втората част. Домакините откриха резултата секунди след подновяването на играта, благодарение на Юсуф Поулсен. Тимът на гостите обаче търпеливо изчака последните 4 минути на двубоя и нанесе своя удар. В 86' резултатът бе изравнен от Свен Мишел, а само три минути по-късно Кевин Беренс вкара и донесе трите точки на отбора от столицата.

Отборът на домакините продължава да изпитва проблеми във фаза защита, а му предстоят тежки сблъсъци до края на сезона, включително финал за купата на Германия. Унион от своя страна няма какво да губи и ще се опита да победи Гройтер Фюрт и Фрайбург в предстоящите си сблъсъци.

Черешката на тортата в Бундеслигата е тази вечер между отборите на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Можете да следите мача на живо в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички