Дори и Левандовски не успя! Сензацията от Бундеслигата, която засенчва и Хари Кейн, и Ерлинг Холанд


Дори и Левандовски не успя! Сензацията от Бундеслигата, която засенчва и Хари Кейн, и Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images

13595 0

Серу Гираси пише история, откакто започна сезонът. 27-годишният нападател вече отбеляза 14 гола за Щутгарт в първите осем мача в Бундеслигата, счупвайки стартов рекорд, поставен от Роберт Левандовски през 2020/21.

Задмина куп звезди в атака

През този сезон полският нападател поставя рекорд за най-много отбелязани голове в Бундеслигата - 41. Гираси все още е малко далеч от този рекорд, но играчът на Щутгарт е най-резултатният нападател в топ 5 на Европа този сезон. Задминава Сантяго Хименес от Фейенорд и има пет гола повече от звездата Ерлинг Холанд.

Вече има и спекулации за трансфер

Като се има предвид това, не е изненадващо, че Гираси вече е свързван с трансфер далеч от Щутгарт. Информации от Италия свързват гвинейския нападател с Ювентус и Милан. Въпреки че има договор до 2026 г., германският "Bild Zeitung" съобщи тази седмица, че Гираси има клауза за напускане, която му позволява да напусне отбора от Бундеслигата срещу 20 милиона евро.

Първоначално под наем от Рен, Щутгарт подписа с него като постоянен трансфер за 9 милиона евро това лято. Веднъж подписана за постоянно, клаузата за напускане става активна. Нотингам Форест и Аякс Амстердам се интересуваха от подписването на нападателя, но не искаха да активират тази клауза. Нещо, за което може би вече съжаляват. Футболистът наскоро вдигна пазарната си стойност 14 милиона евро на 40 милиона евро, което го прави до известна степен най-ценният играч на Щутгарт.

Номер 9 на Щутгарт вече отбеляза три гола повече от предишния си рекорд за един сезон от 11 гола. Гираси постави този рекорд миналия сезон, когато вкара 11 гола в 22 мача от Бундеслигата. Тази година Гираси участва в 65% от головете на Щутгарт в Бундеслигата и отбелязва на всеки 44 минути. А припомняме, че Холанд бе слаган за по-ефективен дори и от цял отбор в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички