Добрата седмица за Борусия Дортмунд продължи с победа над Майнц


Добрата седмица за Борусия Дортмунд продължи с победа над Майнц
Снимка: Getty Images/Gulliver

1204 0

Борусия Дортмунд продължи доброто си представяне от началото на седмицата. След като тима се класира за елиминационната фаза в Шампионската лига във вторник, днес Дортмунд спечели при гостуването си на Майнц 05 с 4:0.

Двубоят започна равностойно, но в средата на първата част „жълто-черните“ наложиха контрол върху срещата. Борусия Дортмунд стигна до откриване на резултата в 32-рата минута чрез Марко Ройс. До края на полувремето отново гостите бяха по-опасния тим, но не успяха да удвоят преднината си.

Това се случи през втората част. След няколко пропуснати положения Дортумнд за втори път вкара топката в мрежата на домакините в 65-тата минута. Джейдън Санчо бе точен след добър пас на Дан-Аксел Загаду. Оттук нататък отборът на Борусия Дортмунд започна да се забавлява и 3 минути по-късно стигна до нов гол. Торган Азар бе автор на попадението този път, а Марко Ройс добави и асистенция към сметката си. В 83-тата минута пък и Санчо се отчете с асистенция, след като подаде на Нико Шулц, който вкара и оформи крайния резултат в срещата.

По този начин Борусия Дортмунд записа трета поредна победа в Бундеслигата и покачи актива си на 29 точки. „Жълто-черните“ са на едва две точки от лидера в класирането Борусия Мюнхенгладбах, които обаче са с мач по-малко. Майнц 05 остават с 15 точки и са на 14-тото място в Първа Бундеслига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички