Ерлинг Холанд преминава в европейски гранд още през зимата?


Ерлинг Холанд преминава в европейски гранд още през зимата?
Снимка: Getty Images/Guliver

2977 0

Младият норвежки нападател Ерлинг Браут Холанд може да смени клубната си принадлежност още през зимата. Стрелецът на Ред Бул Залцбург е в Германия, където предстои да преговаря с Борусия Дортмунд. Местният вестник „Рур Нахрихтен“ съобщава информацията, че 19-годишният талант е пътувал с агента си Мино Райола, за да води преговори с немския клуб.

Преди двубоя с Ливърпул бащата на играча и бивш футболист Алф-Инге Холанд е казал пред норвежка телевизия, че е спокоен за бъдещето на сина си. Холанд старши е споделил, че е нормално синът му да смени клубната си принадлежност и да премина в по-голям отбор, след като играе по този начин. Ерлинг Холанд привлече огромно медийно внимание в цяла Европа, след като отбеляза 8 гола в 6 срещи от груповата фаза в Шампионската лига. В Австрийската Бундеслига той също така има 16 попадения в 14 срещи.

Клубове от Италия, най-вече Наполи и Ювентус, също имат желание да вземат играча в редиците си. Немският всекидневник „Билд“ наскоро разкри, че 19-годишният футболист има освобождаваща клауза от едва 20 милиона евро. А ето как се справи младият нападател във вторник срещу може би най-добрият защитник в света в момента Върджил ван Дайк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички