Челси пресира РБ Лайпциг за участник на Мондиал 2022


Челси пресира РБ Лайпциг за участник на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

1676 0

Челси има сериозен интерес да закупи централния бранител от РБ Лайпциг – Йоско Гвардиол, през следващата година. 20-годишният хърватин е един от най-обещаващите млади таланти в света, като е следен от редица големи грандове.

През мината година Гвардиол спечели Купата на Германия и изигра 29 мача за „биковете“ в Бундеслигата, а през тази година националът на Хърватия има вече 19 срещи за тима от източна Германия във всички надпревари. Представянето му донесе нова повиквателна за неговата родина, която ще участва на Световното първенство 2022.

Челси имаше амбиции да го привлече през лятото, но тогава „биковете“ отказаха да продават и дори удължиха контракта на футболиста до лятото на 2027-а година.

Отборът на Греъм Потър обаче не е единственият, който иска Гвардиол, като Барселона също следи ситуацията около него след оттеглянето от футбола на Жерар Пике. Ветеранът спря с играта в края на тази година, след като последният му официален мач беше срещу Алмерия, но беше изгонен като резерва, а няколко дни преди това игра за последно на „Камп Ноу“ срещу Осасуна.

Въпреки че Барса има Андреас Кристенсен след трансфер именно от Челси и Жул Кунде от Севиля, то „блаугранас“ искат да вземат и Гвардиол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички