Лидерът в Германия с кошмарна издънка, рискува пълно стопяване на преднината


Лидерът в Германия с кошмарна издънка, рискува пълно стопяване на преднината
Снимка: Getty Images/Guliver

1238 0

Лидерът в немската Бундеслига - РБ Лайпциг, допусна изненадващо поражение с 2:0 в гостуването си на Айнтрахт Франкфурт, който преди този двубой се намираше в долната половина на таблицата. Така преднината на водача може да се стопи само до 1 точка, ако шампионът Байерн Мюнхен спечели своята среща срещу Шалке 04.

Лайпциг може да съжалява, че не водеше след първото полувреме, след като имаше цели 12 отправени удара срещу само 1 от страна на Айнтрахт. Втората част обаче започна ударно за домакина, който излезе напред в резулата в 48-ата минута чрез Туре, който отправи истински снаряд във вратата на противниковия тим от границата на наказателното поля. 

Временният лидер опита всичко възможно, за да обърне резултата, но така и не успя да се разпише. Вместо това, в 4-ата минута на добавеното време, когато всички сили бяха хвърлени напред, Айнтрахт нанесе втори удар. Костич влезе на скорост и се възползва от страхотен пас на свой съотборник, за да реши всичко в двубоя.

Лайпциг остава на първото място с 40 точки от 19 двубоя. Поражението прекъсва серията на тима от две поредни победи в Бундеслигата. Следващият двубой на отбора е срещу Борусия Мьонхенгладбах на 01.02. Айнтрахт се изкачи до 9-ата позиция след втора поредна победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички