Без милост: Байерн Мюнхен унизи Борусия Дортмунд в първия мач от ерата "Тухел" (ВИДЕО)


Без милост: Байерн Мюнхен унизи Борусия Дортмунд в първия мач от ерата "Тухел" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4347 0

Германският шампион Байерн Мюнхен. стигна до убедителна победа с 4:2 над Борусия Дортмунд на "Дер Класикер". Баварците сложиха точка на спора още през първата част в първия мач на Томас Тухел начело.

Резултатът на "Алианц Арена" бе открит още в 13-ата минута. Дайо Упамекано пробва да изведе Сане срещу Кобел. Немският страж напусна наказателното поле, за да изчисти топката, но не успя да я уцели и тя се озова в собствената му врата.

Последваха още два бързи гола на Томас Мюлер съответно в 18' и 23', които сложиха точка на спора още преди почивката. Кингсли Коман се възползва от чудесен пас на Лирой Сане и направи резултата 4:0 малко след началото на втората част.

Борусия успя да върне две попадения, но те не бяха достатъчни. Първо, Емре Джан бе точен от дузпа в 72-ата минута, а след това Дониел Мален оформи крайното 4:2, секунди преди последния съдийски сигнал.

С победата Байерн се върна на върха в Бундеслигата. Момчетата на Тухел са с актив от 55 пункта. Борусия вече е втори в класирането с 53 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Резултатът на "Алианц Арена" бе открит още в 13-ата минута. Дайо Упамекано опита да изведе Лирой Сане с дълъг пас, който изглеждаше, че ще бъде изчистен от Кобел. Стражът на Борусия обаче сгреши фатално, като не уцели топката, а кълбото влезе в собствената му врата. Попадението обаче бе записано като автогол на стража.

Video edited on Kapwing

5 минути по-късно Томас Мюлер вкара. Матайс Де Лихт нанесе удар с глава след корнер. Топката се озова в лидер на Байерн, а той просто я добави във вратата за 2:0.

Video edited on Kapwing

Отново Томас Мюлер бе под светлината на прожекторите в 23'. Лирой Сане пробва удар, който рикошира от Кобел, а след това топката се озова в Томас Мюлер, който отново я добави за 3:0.

Video edited on Kapwing

До края на първото полувреме Борусия успя да излезе от собствената си половина, но така и не съумя да пробие през защитата на Байерн. Кингсли Коман имаше възможността да вкара четвърти гол, но се засуети в наказателното поле на Кобел и не нанесе удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по страхотен начин за баварците. Момчетата на Томас Тухел организираха чудесно нападение, а в неговия край Лирой Сане намери Кингсли Коман, който бе неубезпокояван и вкара топката в долния ляв ъгъл за 4:0.

Video edited on Kapwing

Байерн Мюнхен не намали оборотите след четвъртия гол и продължи да натиска. В 61' Томас Мюлер нанесе удар, който мина над напречната греда, а 3 минути по-късно пък Грегор Кобел спаси удар с глава на Ерик Максим Чупо-Мотинг. В 72-ата минута Серж Гнабри фаулира противников футболист в наказателното поле и веднага бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Емре Джан и не сгреши - 4:1.

Грегор Кобел трябваше да се намесва отново в 83', отразявайки удар на Джамал Мусиала, 2 минути по-късно пък попадение на Серж Гнабри бе отменено поради засада. Крайният резултат (4:2) бе оформен от Дониел Мален, който се разписа след пас на Рафаел Герейро.

СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Зомер, Дейвис, Де Лихт, Упамекано, Павар, Горецка, Кимих, Мюлер, Сане, Коман, Чупо-Мотинг

Борусия Дортмунд: Кобел, Герейро, Риерсон, Зюле, Шлотербек, Волф, Белингам, Джан, Ройс, Бранд, Алер

Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд по ТВ: Къде да гледаме дербито от Бундеслигата на Германия?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лука Ернандес, Джамал Мусиала, Мануел Нойер, Улракй и Тел са аут за домакините, докато Терзич няма да може да ползва Дюранвил, Мюние, Рейна. Адейеми, Мукоко и Шлотербек не са в най-добро състояние пък.

Борусия е лидер в класирането на Бундеслигата с 53 точки. Байерн Мюнхен е втори, но има само пункт по-малко и е с 52. В девет поредни мача пък Борусия няма успех над този опонент във всички турнири, като осем от тях са поражения.

Томас Тухел се изправя срещу Борусия Дортмунд, а изненадващо или не, но бившият наставник на ПСЖ и Челси има цели 12 сблъсъка срещу бившия си тим. От тях обаче цели 8 са загубени, 2 са спечелени, а други 2 са завършили наравно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички