Борусия Дортмунд разби без драма Гройтер и си припомни вкуса на победата


Борусия Дортмунд разби без драма Гройтер и си припомни вкуса на победата
Снимка: GettyImages

1691 0

Борусия Дортмунд се върна на победния път, след като загуби последователно от Байерн Мюнхен и Бохум в последните два кръга. "Жълто-черните" бяха на визита в град Фюрт, където надделяха над местния Гройтер с 3:1. Мачът бе лишен от всякаква интрига, след като съдбата на двата тима беше ясна и преди настоящия предпоследен кръг от редовния сезон. Борусия запази втората си позиция и успя да събере , докато "детелините" останаха последни с едва 18 точки. 

Двубоят започна с превес на гостите, но "детелините" потърсиха по-често попадението. "Жълто-черните" контролираха топката в 57% от първото полувреме, а домакините изстреляха четири удара по посока на вратата. Само ударът на Бранимир Хъргота намери мрежата на противниковата врата, но бе отменен поради засада. 

В 26' Бранд от Дортмунд успя да овладее отлично подаване в наказателното поле и от пръв поглед вкара топката в десния ъгъл на вратата - 0:1!

Втората част започна по-много по интригуващ начин, като двата тима си размениха по един опасен удар. В 56-ата минута ударът на Халанд премина покрай напречната греда, а отговорът на домакините не закъсня. Само след минута Левелинг пое топката след чудесно подаване, но и неговият опит мина над горния стълб. 

Все пак "детелините" имаха повод за радост в 70', когато съумяха да изравнят резултата - Хъргота изведе чудесно Нганкам, а той от своя страна успя да прехвърли вратаря - 1:1!

Този гол струваше скъпо на домакините! Дортмунд не остана доволен от случилото се и вкара нови две редовни попадения, до края на срещата.

В 72-ата минута Нико Шолц изведе по невероятен начин Юлиан Бранд, а вторият запази хладнокръвие и отново даде преднина на съотборниците си - 1:2!

След още пет минути удар на Паслак рикошира и се озова във вратата на домакините - 1:3!

В последните десет минути домакините имаха златен шанс да намалят пасива чрез Нганкам, който не успя да реализира, а гол на Белингам бе отменен от ВАР поради засада.

Борусия ще домакинства в последния кръг на Херта Берлин, преди да замине на тридневно турне в Израел, а Гройтер ще гостува на Аугсбург, който, все още, не си е гарантирал оставането в Бундеслигата.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички