Борусия Дортмунд намери заместник на Джейдън Санчо


Борусия Дортмунд намери заместник на Джейдън Санчо
Снимка: Getty Images/Gulliver

3970 0

Атакуващият футболист на ПСВ Айндховен Дониел Мален се присъедини към Борусия Дортмунд с договор до 2026 година като заместник на Джейдън Санчо, съобщиха от пресслужбата на германския клуб. Според списание Kicker, „жълто-черните“ са заплатили 30 млн. евро за 22-годишния футболист, който даде две асистенции в четири мача за страната си по време на Евро 2020.

„Борусия Дортмунд е топ европейски клуб, който винаги се бори за първото място в Бундеслигата и има високи очаквания в Шампионска лига. Нямам търпение да бъда на терена с новите ми съотборници, за да играя с най-добрите. И, разбира се, очаквам с нетърпение да видя феновете и стадиона, за които толкова много говорят в Европа“, каза Мален за сайта на Дортмунд.

По-рано този месец, английският нападател Джейдън Санчо напусна „Вестфаленщадион“ в посока Манчестър Юнайтед за сумата от 100 млн. долара, с което се превърна във втория най-скъп английски футболист за всички времена зад съотборника си в Юнайтед Хари Магуайър. Санчо вкара 50 гола и даде 57 асистенции в 137 мача за Дортмунд.

Повече новини около летния трансферен прозорец ще намерите на "Трансферна линия"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички