Официално: Джейдън Санчо премина в Манчестър Юнайтед


Официално: Джейдън Санчо премина в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

3294 0

Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд. Английският национал бе договорен за 75 млн. паунда, а договорът му е до 2026 година с опция за допълнителен сезон. Във видео на официалният Туитър акаунт на Юнайтед 21-годишният футболист сподели: „Това е мястото, където принадлежа“.

"Винаги ще бъда признателен на Дортмунд за това, че ми дадоха възможността да играя в първия тим, въпреки че винаги знаех, че ще се завърна един ден в Англия. Възможността да се присъединя към Манчестър Юнайтед е сбъдната мечта и нямам търпение да играя във Висшата лига. Това е млад и вълнуващ отбор и знам, че заедно можем да се развием в нещо специално и да донесем успехите, които привържениците заслужават. Очаквам с нетърпение да работя с мениджъра и неговия треньорски щаб, за да развия допълнително играта си“, заяви още новото попълнение на „червените дяволи“.

Крилото се присъедини към Борусия като 17-годишен, след като избра да премине в Бундеслигата, вместо да се бори за място в първия тим на Манчестър Сити. Той вкара 50 гола и даде 64 асистенции по време на престоя си в Дортмунд. Четири години по-късно той реши да се завърне във Висшата лига, след като бе близо до трансфер на „Олд Трафорд“ миналата година. Тогава „червените дяволи“ не успяха да изпълнят исканата от Дортмунд сума от 100 млн. паунда. А ето как изглежда екипът на "червените дяволи" за новия сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички